Slovenija
26 ogledov

Pahorja pred proslavo izžvižgali

proslava, Kongresni trg Benjamin Kovač
Ob prihodu na prizorišče državne proslave ob 20-obletnici države je premier Borut Pahor s strani gledalcev proslave slišal tudi protivladne vzklike.

Nekateri, ki so si prišli ogledat proslavo, se očitno ne strinjajo s sedanjo vlado, kar so z vzkliki pokazali tudi premierju Borutu Pahorju.

Med svojim prihodom v spremstvu soproge na prizorišče proslave je namreč premier lahko od gledalcev slišal vzklike "Dol z vlado".

Slovesno obeležili 20. obletnico

Osrednje državne slovesnosti pred dnevom državnosti so se poleg predsednika države Danila Türka in premierja Pahorja udeležili še drugi visoki državni predstavniki, med drugim predsednik državnega zbora Pavel Gantar ter prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan.

Slovesnosti so prisostvovali tudi predsedniki sosednjih držav, in sicer zvezni predsednik Avstrije Heinz Fischer, italijanski predsednik Giorgio Napolitano, predsednik Hrvaške Ivo Josipović in madžarski predsednik Pal Schmitt.

Z grajskega hriba je bilo izstreljenih šest topovskih salv iz šestih topov, policijski orkester pa je s slovensko himno uvedel v pregled garde Slovenske vojske. Predsednik republike Danilo Türk se je priklonil slovenski zastavi, pregledal enoto ter kot osrednji govornik nagovoril zbrane.

Komentarjev 3
  • Avatar vili100
    vili100 17:03 26.junij 2011.

    Pahor je za mene DVORNI NOREC kaj hočemo partijska šola!!!

  • luka 07:57 25.junij 2011.

    lolek skrij se

  • luka 07:25 25.junij 2011.

    tako je tudi prav ne samo ižvižgat treba je nje ga in tiste njegove parazite naložit u šajtrgo in skipat na gnoj gnoji spadajo na gnoj kaj se sploh kaže pred ljudmi kvid da se ljudje sam zgražajo čim ga ...prikaži veča vidjo skrije se naj nekam k jadranki koso pod kiklo