Slovenija
17 ogledov

Pahorjev abraham pri 60.-ih

"Gremo naprej, saj ne potrebujem popularnosti, potrebujem le malo zaupanja javno
1/5
Žurnal24 main
Vrh SD danes na Šmarjetni gori nad Kranjem razpravlja o pokojninski reformi. Pahor je ob tem dejal, da je "izvedba pokojninske reforme neizogibna."

Tine Stanovnik, ki se je konference udeležil kot zunanji sodelavec, je pojasnil, da je "sistem potreben temeljite prenove, saj zaostajamo. Prehitevajo nas z leve in z desne, zaostajamo predvsem pri delovni abstinenci starejših."

Zakon, ki ga je pripravila vlada, je označil za sodoben. Premier Borut Pahor se je ob tem zahvalil ministru za delo Ivanu Svetliku, da ga je razsvetlil: "abrahama bom praznoval sele pri 60."

Pahor Križaniču: Najdi formulo!
Ker morebiti zakonu sledi referendum, je Pahor dejal: "Ljudem bomo morali povedati, ali je fer, da ljudje, ki prihajajo na univerze, za svojo socialno varnosti vedo veliko manj od starejše generacije."

Obrnil se je tudi h finančnemu ministru Francetu Križaniču in dejal: "Najdi formulo, ki bo znižala deficit za pol odstotka, četudi bo treba krčiti javno porabo in bomo šli v rebalans."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.