Slovenija
19 ogledov

Pahorjev da Trobec Bučanovi

Ministrica zagotavlja, da ministrskega nadomestila ne namerava prejemati celo le Žurnal24 main
Duša Trobec Bučan je izkušena in primerna kandidatka za predlagani položaj, je dejal premier Borut Pahor. Zamenjala bo Henrika Gjerkeša, ki je odstopil zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Pahor je ob tem zanikal navedbe, da kandidatke ni izbral sam. "Vse ministre sem izbral sam in nihče drug razen mene ne odgovarja zanje," je dejal.

Podpora parlamentarnih stran novi kandidatki za ministrico je negotova.

Tudi v koaliciji mnenja niso enotna, razlog pa je večinoma "ravnanje DeSUS v tem primeru".

Kandidatka lahko polno podporo pričakuje od LDS in Desusa.

Najverjetneje jo ne bodo podprli v SDS in SLS, v Zaresu in SD pa še razmišljajo o podpori.

Jože Tanko iz SDS: "Takšne menjave zagotovo ne bodo zagotovile izvedbe ključnih ukrepov za blažitev posledic gospodarske in finančne krize, prav tako ne bodo zagotovile bolj učinkovitega dela koalicije."
Pahorju se zdi pomembno, da je kandidatka v zadnjem letu sodelovala na ministrstvu, ko je prišlo do pomembnih premikov pri črpanju evropskih sredstev.

"Težave in delo odlično pozna, zato lahko takoj, brez motenj, opravlja to zahtevno delo,"
je dejal.

 

"Za kandidatko sem se odločil tudi zato, ker menim, da mora vlada delati v polni zasedbi, vključno z ministrico, ki bdi nad črpanjem evropskih sredstev," je dejal.

Predlog za novo ministrico namerava Pahor v državni zbor poslati v ponedeljek.

V primeru izvolitve bo kandidatka po prvih treh mesecih svoje delo poslala tudi v presojo državnemu zboru, kar je po besedah Pahorja unikum.

Izvolitev nove ministrice je potrebna, ker je z mesta ministra, odgovornega za lokalno samoupravo in regionalni razvoj zaradi vožnje pod vplivom alkohola odstopil Henrik Gjerkeš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.