Slovenija
22 ogledov

Pahorjev da za Maslešo

Pahor meni, da bi lahko že razpis referenduma vznemiril finančne trge. (Foto: Ni Žurnal24 main
Pravosodni minister Aleš Zalar ima vso podporo premierja Boruta Pahorja pri odločitvi, da za predsednika vrhovnega sodišča predlaga Branka Maslešo.

Za mnenje o kandidaturi Branka Masleše je minister Aleš Zalar premierja Boruta Pahorja vprašal v ponedeljek. Kot je dejal Pahor, je ministru izrazil svojo podporo.

Kljub kritikam, ki jih je bilo slišati na račun Masleše, Pahor meni, da doslej ni bilo kandidata, ki bi imel podporo tako občne seje kot Sodnega sveta. "Zdaj tak kandidat je," je dejal premier.

Za kandidata za tak položaj ne more biti slabše, kot če bi se izkazalo, da so trditve tistih, ki mu naspotujejo, pravilne, meni Pahor in dodaja, da se bodo kritike in ugovori o Masleši verjetno razčistili in bo ugotovljeno dejansko stanje.

Podporo Masleševi kandidaturi so napovedali v koalicijskih poslanskih skupinah SD, Zares in LDS, do njegovega imenovanja so še vedno kritični v opozicijskih SDS, SLS in SNS. Po besedah Vinka Gorenaka iz vrst SDS bodo problem stanja v pravosodju pripeljali pred poslance, ali z izredno sejo ali pa z interpelacijo zoper pravosodnega ministra. O očitkih zoper Maslešo pa je razpravljala tudi parlamentarna komisija za peticije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.