Slovenija
8 ogledov

Pahorjev odklop Türka

Razrešitve Vitoslava Türka vedno končajo na sodišču. Žurnal24 main
Zaradi domnevnih nepravilnosti bodo glave letele na Elektru Slovenije (Eles).

Vlada je na današnji seji razrešila nadzorni svet (NS) Elesa, ki ga vodi Andrej Aplenc, in imenovala nove člane. Po naših informacijah se nadzornikom mandat izteče šele čez en mesec, a je ministrstvo za gospodarstvo želelo preprečiti petkovo sejo NS Elesa, na kateri naj bi odločali o nekaterih spornih investicijah – kot so, denimo, prečni transformatorji za preprečevanje divjih tokov – in kadrovskih premikih znotraj družbe. Andrej Aplenc nam je včeraj dejal, da na seji "ne bo nič nenavadnega". "Pravzaprav niti ne vem, ker še nimam dnevnega reda," se popravlja Aplenc. Z nameravano razrešitvijo sicer ni seznanjen, prav tako pa ni želel komentirati informacij, da ministrstvo za gospodarstvo očita NS, da ni preprečil določenih nepravilnosti v družbi.


 

Povišice za osebno zaupanje

Pahor nagrajuje. Trije javni uslužbenci v premierjevem kabinetu so v torek na kadrovski komisiji vlade dobili pet razredov (20 odstotkov) višje plače z obrazložitvijo, "vezano na osebno zaupanje predsednika vlade". Funkcionarske dodatke na negotovost zaposlitve so razdelili še 11 uslužbencem na ministrstvih. K. K.

Uradnih razlogov ni
Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik predvidene zamenjave, ki bo verjetno za seboj potegnila tudi zamenjavo Vitoslava Türka, predsednika uprave Elesa, ni želel komentirati. Neuradno pa smo izvedeli, da je na ministrstvo prihajalo vse več opozoril o nepravilnostih v Elesu. Družbo naj bi zapustilo več ljudi, zaradi nekaterih spornih potez Türka (vojna z Borzenom, dvomilijardna tožba Elesa proti njihovemu direktorju) pa naj bi bil z upravo Elesa nezadovoljen že bivši minister Andrej Vizjak, a zaradi Türkovih tesnih vezi z vodstvom SDS ni mogel ukrepati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.