Slovenija
22 ogledov

Pahorjeva kampanja le z donacijami

Vložitev kandidature Pahor Facebook
Predstavniki štaba Boruta Pahorja so formalno vložili kandidaturo za predsednika, Pahor se medtem mudi v Nuklerarni elektrarni Krško.

Na sedež volilne komisije je Borut Pahor poslal svoje predstavnike, ki so komisiji predali podpise 4453 državljanov. Pahor je tako tretji kandidat, ki je uradno vložil svojo kandidaturo za predsednika države. Pred njim sta to storila že Danilo Türk in Milan Zver. Prvi kandidira s podpisi podpore državljanov, drugi je zbral 30 podpisov poslancev SDS in NSi.

Pahor v NEK | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sicer se Pahor danes mudi na terenu. Skupaj s strokovnjaki Instituta Jožef Štefan je v Krškem, kjer v Nuklearni elektrarni opravljajo meritve na terenu. Kot je povedala vodja Pahorjevega štaba Nataša Kovač, so se tako odločili, ker ima Pahor zaradi drugačnih okoliščin drugačno vrsto kampanje, kot je bila običajna do sedaj. "Zato se je odločil, da bo s svojo kampanjo nadaljeval vsak dan v različnih krajih in na različnih delovnih mestih," je pojasnila.

Glede financiranja kampanje je Kovačeva povedala, da je vodilo porabiti minimalno količino finančnih sredstev in le toliko, kot jih bodo uspeli zbrati z donacijami. "Zato smo že pred časom naslovili na večje število gospodarskih organizacij in poslovnih subjektov v Sloveniji prošnjo za pomoč pri kampanji, nekateri so se že odzvali, nekateri pa, predvidevamo, da se še bodo," je dejala.

Kot pravi Kovačeva, zaenkrat ne predvidevajo uporabe televizijskih oglasov ali veleplakatov, razen tistih, ki bodo brezplačno na voljo v posameznih občinah. Dodala je, da bo vse odvisno od sredstev, ki jih bodo zbrali ter povedala, da stranka finančnih sredstev ne bo prispevala, saj ima že sama težave s financiranjem. Dejala je še, da je stranka dala na voljo svoje ljudi, mrežo in aktiviste, ki delajo prostovoljno, da bi Pahor za kampanjo vzel posojilo, pa se Kovačevi ne zdi potrebno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.