Slovenija
18 ogledov

Pahorjevi mladinci pišejo Golobiču

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Mladi forum SD iz Šaleške doline Gregorja Golobiča v pismu naslavlja s Spoštovani predsednik Vlade Republike Slovenije.

Po četrtkovih kadrovskih menjavah nadzornikov, ki jih je na pobudo ministrice za gospodarstvo Darje Radić izvedla vlada, v koaliciji vre. Potem ko je v petek v javnosti zaokrožila informacija, da vodja poslanske skupine SD Bojan Kontič pripravlja interpelacijo zoper Radićevo, je Mitja Kontič iz Mladega foruma SD iz Šaleške doline danes predsedniku Zares Gregorju Golobiču poslal javno pismo.

Za manire so zadolženi starši, za predšolsko vzgojo pa minister Lukšič.
Tako se je na pismo Pahorjevih mladincev odzval Gregor Golobič.

Dobro ste si postlali
V pismu Kontič v imenu Mladega foruma med drugim piše, da jih veseli, da gre Golobiču dobro, da "niste lačni (kot delavci Vegrada), da niste brez dela (kot delavke in delavci Preventa), predvsem pa smo veseli, da niste razočarani nad odločitvami ljudi, ki jim zaupate (kot so denimo prebivalci Šaleške doline). Res nam veseli, da ste si dobro postlali in da gre dobro tudi Vašim prijateljem (recimo Vašim bivšim sodelavcem iz Ultre)."

Zares pred sposobnimi
Kontič v pismu Golobiču piše še: "Saj vemo, da si sposobni državljani, ki niso člani stranke Zares, ne zaslužijo priložnosti, da kot strokovnjaki vodijo uspešna slovenska podjetja, saj vemo, da sposobnosti ne pripisujete prednosti pred strankarsko pripadnostjo, in povsem razumemo, da ste se odločili, da boste najprej poskrbeli zase in šele nato za druge. Razumemo, ste na oblasti in to pravico si lahko vzamete." A priložnost si zaslužijo tudi drugi. Zato pismo končuje z vabilom v Šaleško dolino, kjer "zmoremo več kot administratorji v Ljubljani".

Kontič se zahvaljuje Golobiču za nasvet
"Moj sin je predsednik Mladega foruma Šaleške doline. Pismo ministru Golobiču je pisal Mladi forum," se je vodja poslanske skupine SD in ponovno izvoljeni župan Velenja Bojan Kontič odzval na današnje pismo svojega sina.Golobiču pa se je za priporočila okrog vzgoje zahvalil in poudaril, da je njegov sin vendarle polnoleten.

Kontič je tudi prvič priznal, da je res razmišljal o interpelaciji zoper Radićevo. "Koalicijski sporazum ne prepoveduje, da bi razmišljal o interpelaciji," odgovarja na vprašanje, ali takšno razmišljanje ni v nasprotju s sporazumom. S Pahorjem sta danes govorila, a ne o interpelaciji. Seveda pa gre pri menjavi nadzornikov HSE za politično kadrovanje, saj je vsako vladno kadrovanje politično, pravi. Vlada ni strokovni organ.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.