Slovenija
0 ogledov

Pahorjevi vladi bi dal še eno leto

Igor Lukšič. Špela Mohorič
Igor Lukšič. Šolski minister predlaga, da bi zdajšnji vladi omogočili začasno delo s polnimi pooblastili.

"Možnost je sicer najsmešnejša od vseh, a je edina delujoča," Igor Lukšič pravi o svojem predlogu, da bi Pahorjeva vlada za eno leto dobila polna pooblastila. Jeseni bi videli, ali se je oblikovala trdna poslanska večina ali pa se razpišejo nove volitve.

Šolanje novih poslancev

Novih 55 poslancev po Lukšičevem mnenju namreč potrebuje "obdobje šolanja", Jankovićevi poslanci med drugim in tretjim glasovanjem o predsedniku DZ niso zaznali, kaj se dogaja, poslanci obeh strani pa so se ukvarjali predvsem sami s sabo in ne z državo. Novi poslanci in nove stranke nimajo tradicije, kako teče postopek odločanja.

Zaradi predstave, da se politiki ukvarjajo predvsem sami s sabo, pa javnost ponderira vsako njihovo napako.

SD brez sprememb

Pri SD se ne bo dogajalo nič bistvenega; dokler bodo v državi zdajšnje razmere, se stranka ne bo ukvarjala sama s sabo. Položaj v stranki pa je zdaj bistveno drugačen, kot je bil pred nedavnim, še pravi Lukšič.

Komentarjev 3
  • privat 12:05 17.januar 2012.

    izgleda da bi se to igorju dopadlo..da so še vedno stari ravbarji na položaju...mogoče ima še nekaj izdatkov do blaženega življenja!!

  • Tupamaros 08:01 17.januar 2012.

    Igor, marš domov in tam trosi neumnosti.

  • Veteran 21:45 16.januar 2012.

    Kaj je Lukši a bi rat še eno leto ministrske plače za ne delo in zraven zrihtal še malo sredstev za mešetarja Jankovića in njegovo družino.