Slovenija
10 ogledov

Pahorjevih 500 milijonov v Revoz

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Skoraj pol milijarde evrov, o katerih je v petek govoril premier Pahor, naj bi v slovensko gospodarstvo, natančneje v Revoz, vložil Francija.

Po virih TV Slovenija naj bi se bogata naložba nanašala na novomeško tovarno avtomobilov, ki sodi pod okrilje francoskega avtomobilskega proizvajalca Renault.

"Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da gre za investicijo v novomeški Revoz, ki naj bi jo minimalno financirala tudi država, predvsem s sofinanciranjem delovnih mest," je poročala nacionalna televizija.

V Renaultu so že pred časom napovedali, da z nemškim proizvajalcem jeklenih konjičkov Daimler v Novem mestu konec leta 2013 načrtujejo proizvodnjo naslednika twinga in štirisedežnega smarta.

Pahor je v petek za Televizijo Slovenija dejal, da naj bi v kratkem prišlo do odločitve o skoraj polmilijardnem vložku v slovensko industrijo iz ene od evropskih držav.

"Tako se pogovarjava z voditeljem te države, za katero bo slovenska vlada seveda pripravljena dati subvencijo, ker se nam to že kratkoročno, kaj šele dolgoročno, izplača," je dejal Pahor.

Premier je sicer že po podpisu francosko-slovenskega partnerstva v začetku meseca napovedal okrepitev gospodarskih odnosov med državama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.