Slovenija
19 ogledov

Pahorjevih pet minut

Pahor se je pohvalil, da je obisk v ZDA njegova najdaljša pot na tuje, odkar je Žurnal24 main
Danes z Obamo. Pričakovati je pogovor o Zahodnem Balkanu. Pahor marca s Kosorjevo v Beograd k Tadiću.
Kaj ponujajo?
Slovenija. Pahorjeva delegacija jo opisuje kot deželo visoko kvalificirane in sposobne delovne sile, ki je v EU in evroconi. Pripada ji vodilna gospodarska vloga na Zahodnem Balkanu z ugodno zakonodajo, saj je davek na dobiček podjetij najnižji v EU, zaradi česar naj bi bila še zanimivejša za ZDA.

Rooseveltova soba v zahodnem krilu Bele hiše bo danes kraj, kjer se bodo izpolnile ameriške sanje premierja Boruta Pahorja.

Po gostitelju washingtonskega obiska Josephu Bidnu naj bi ga za nekaj minut sprejel tudi predsednik Barack Obama.

Potuje z ministroma
Pahor z ministroma za finance Francem Križaničem in zunanje zadeve Samuelom Žbogarjem od ponedeljka v ZDA išče investitorje za slovensko gospodarstvo.

Križanič je za Pop TV sinoči dejal, da ti slovenskega gospodarstva ne poznajo prav dobro.

Pahor je včeraj predaval na Johns Hopkins University in položil venec na spomenik neznanemu vojaku na vojaškem pokopališču Arlington.

Kaj je vlada ponudila ZDA v zameno, da se bo predsednik ZDA vendarle za nekaj minut sestal z Borutom Pahorjem?
Miro Petek, poslanec SDS


Ob robu delovnega kosila na ameriški gospodarski zbornici se je srečal s predstavniki podjetij U. S. Steel, Harrah's in Xerox.

Obisk je vznemiril tudi domačo opozicijo. Poslanec SDS Miro Petek tako sprašuje, ali bo v zameno za sprejem pri predsedniku ZDA na mizi tudi slovenska ponudba in zagotovilo, da bo ameriški Westinghouse gradil drugi blok krške nuklearke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.