Slovenija
15 ogledov

Pahorju KPK odnesel priljubljenost

Predstavitev nove KPK Saša Despot
Zaradi njegove vloge pri dogajanju v povezavi z novim vodstvom KPK so državljani kaznovali predsednika države Boruta Pahorja, ki po dolgem času ni več najbolj priljubljeni politik v Sloveniji. Janša spet na lestvici.

Predsednik Borut Pahor je po 13 mesecih padel z vrha lestvice najbolj popularnih politikov, kaže raziskava Vox populi, ki jo je za POP TV in Dnevnik izvedla agencija Ninamedia. Prehitel ga je kmetijski minister Dejan Židan.

Med strankami s 15,5 odstotno podporo vodi SDS, sledi ji SD. Pahor se z mesta najbolj priljubljenega politika poslavlja po 13. mesecih. Na tretjem mestu spet izboljšuje svoj položaj Janez Potočnik, sledi zunanji minister Karl Erjavec, nato Lojze Peterle. Šesta je premierka Alenka Bratušek, sedmi Jelko Kacin, sledita dva opozicijska voditelja - Ljudmila Novak in Franc Bogovič -, deseti pa je Janko Veber.

SDS nabira podporo

Na lestvico se ponovno vrača predsednik SDS Janez Janša, njegova stranka pa ostaja v vodstvu tudi na strankarskem parketu. Če bi bile volitve danes, bi SDS dobila 15,5 odstotka glasov, kar je štiri odstotne točke več kot februarja.

Socialni demokrati sledijo z 12,4 odstotki podpore. Tretja je po javnomnenjski raziskavi stranka DeSUS. Podpora ji pada, dobila bi le 5,7 odstotka glasov. Sledi Pozitivna Slovenija s pet odstotki, nato NSi s 3,6 in SLS z 2,8 odstotno podporo.

Standardno zadnja je Državljanska lista, ki bi dobila 1,2 odstotka glasov. Marčevsko raziskavo je Ninamedia izvedla na vzorcu 700 ljudi.

Komentarjev 7
  • dragec 07:16 24.marec 2014.

    Kateri mojster? Barbika?

  • jezero 07:04 24.marec 2014.

    Ali je že kdo zračunal, koliko denarja je že pojedel ta mojster, saj celo življenje živi na državni račun: za njim pa ostajajo dolgovi in druge nečednosti. Je del zgodbe o propadu Slovenije.

  • renemario 06:23 24.marec 2014.

    Marionete nikoli ne morejo biti prve. Vsaj, ko o tem odločajo ljudje in ne neke kvazi "vox populi".