Slovenija
71 ogledov

Pahorju napovedujejo poraz

Marko Kastelic Dejan Mijović
SD. Podmladek SD Mladi forum bo odločitev sprejel do kongresa 2. junija

Stranka. Informacij o tem, da predsednik Socialnih demokratov (SD) Borut Pahor v svoji stranki nima več večinske podpore za vnovično izvolitev za predsednika SD, je dva tedna pred kongresom stranke vse več.

Včeraj je odločitev o tem, koga izmed treh kandidatov bodo podprli, sprejemal podmladek SD Mladi forum (MF). Predsednik MF Marko Kastelic je pojasnil, da še ni znana, svet MF pa je pooblastil predsedstvo, da jo sprejme, ko bodo pridobili dodatne odgovore kandidatov. Ob Pahorju za predsednika stranke kandidirata Igor Lukšič in Patrick Vlačič.

Člane stranke naj bi sicer pri Pahorju menda najbolj motilo to, da daje preveč podpore sedanji vladi in da ne sodeluje z Zoranom Jankovićem. Po nekaterih informacijah naj bi v primeru njegove zmage grozilo celo to, da stranka SD razpade, komunikacija med deli stranke pa naj bi bila že zdaj slaba. Pomislek v njegov prid naj bi bil le, da bodo izgubili njegovo prepoznavnost, saj nima močnega naslednika.

Dolgoletni član stranke Miran Potrč se sicer strinja, da so pogledi na vodenje stranke različni: “Upam pa, da bodo razprave korektne, da bodo prispevale k utrjevanju stranke, možno pa je tudi, da bi se razlike okrepile.”

Komentarjev 17
  • Žan Bela 14:51 08.december 2012.

    http://s1.racingduel.com/r8561

  • Žan Bela 14:51 08.december 2012.

    če hočeš igrej tole je zelo dobra igrca http://s1.racingduel.com/r8561,

  • ak 20:00 19.maj 2012.

    (sarcasm on) Ja, kar zbrište ga, pa postavite Lukšiča ali Vlačiča za predsednika stranke. Ful boste profitirali. (sarcasm off)