Slovenija
26 ogledov

Pajek za tretjino dražji?

Pajek Iztok Golob
Kranj. Mestna uprava predlaga višje cene odvoza nepravilno parkiranih vozil.

Podražitev. Za dobrih 30 odstotkov se bo zvišala kazen odvoza nepravilno parkiranega vozila, če bodo mestni svetniki sprejeli predlog občinske uprave. Obravnavali ga bodo na sredini seji sveta. Podražil se bo tudi začetek odstranitve vozila.

Nespremenjene od 2003

Cene odvoza nepravilno parkiranih vozil v Kranju so stare osem let. “Cene niso bile spremenjene od leta 2003, stroški pa so naraščali, zato se je pokazala potreba po njihovi uskladitvi,” pojasnjujejo pri kranjski mestni upravi.

Podobno pravi izvajalec Andrej Ančimer (Avtoservis - avtoprevozništvo, s. p.), ki je podražitev tudi predlagal. “Taka cena niti pod razno ne more več zdržati. Glede na stroške, ki so v teh letih precej narasli, je prenizka. Kazni so se v tem času povišale že vsaj trikrat,” primerja.

Odvozov vse manj

V Kranju je bilo lani odpeljanih blizu 700 vozil, letos pa nekaj manj. Nasploh se je stanje od uvedbe odvoza precej izboljšalo, ugotavlja Ančimer. Letos poleti odvoz nepravilno parkiranih vozil denimo skoraj ni bil potreben. Po Ančimerjevem mnenju trenutne zmogljivosti povsem
zadoščajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.