Slovenija
64 ogledov

Paket bodo dobili tudi simobilovci

Ležalniki Žurnal24 main
Paket za neomejen prenos podatkov na Hrvaškem zdaj ponuja le Mobitel, še ugodnejšega pa za svoje uporabnike pripravljajo tudi pri Simobilu; več bo znano v ponedeljek.

"Mobilni internet je trenutno najhitreje rastoča mobilna storitev, zato smo samo za naše naročnike pripravili najboljšo in tudi najcenejšo rešitev za neomejeni internet na Hrvaškem. Storitev si bodo preprosto vklopili prek SMS-sporočila. Opcija bo veljala polnih 30 dni ne glede na obračunsko obdobje in se bo po 30 dneh tudi samodejno izklopila. Storitev bomo uporabnikom ponudili konec prihodnjega tedna, podrobnosti, vključno s ceno, pa bomo predstavili v ponedeljek," je povedal Jure Bohinc, segmentni vodja v produktnem marketingu. 

Spomnimo, Mobitel je pred kratkim ponudil neomejen internet na Hrvaškem za 10 evrov na mesec. Po evrotarifi, ki od 1. julija velja tudi na Hrvaškem, je sicer mogoče za toliko denarja prenesti 18 megabajtov podatkov.

Telekom število naročnikov ne razkriva

Na Telekomu zaradi konkurenčne občutljivosti podatkov ne razkrivajo, koliko naročnikov se je odločilo za ta paket in koliko se je zaradi pocenitve povečala uporaba mobilnih storitev na Hrvaškem, pravijo le, da so "z odzivi uporabnikov zelo zadovoljni".

Simobil pričakuje eksplozijo uporabe...

Pri Simobilu pravijo, da so v prvi polovici leta, še pred vstopom Hrvaške v EU, zaznali skoraj 50-odstotno rast uporabe mobilnega interneta, "zato je povsem upravičeno pričakovati pravo eksplozijo uporabe po 1. juliju, ko se je najbolj znižala prav cena za internet".

... Tušmobil molči

V Tušmobilu na vprašanje, ali tudi oni pripravljajo neomejeni paket prenosa podatkov na Hrvaškem za svoje uporabnike, niso odgovorili. "Skrbimo, da bo tudi gostovanje na Hrvaškem za naše uporabnike čim manj obremenilno," so pojasnili.

Glede vpliva evrotarife na porabo pa pravijo, da vsako leto julija in avgusta beležijo povečan obseg gostovanja uporabnikov na Hrvaškem in da je enako tudi letos, a da na to vplivajo različni dejavniki: "Poleg povečanega obiska Hrvaške prav gotovo tudi naraščajoče število uporabnikov pametnih telefonov ter tudi znižanje cen storitev s 1. julijem. Kolikšen je vpliv posameznega od teh dejavnikov, pa je težko ta trenutek še težko oceniti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.