Slovenija
52 ogledov

Palača je izjema na trgu

Kristalna palača. Saša Despot
Poslovni prostori. V Ljubljani več ponudbe kot povpraševanja. Kvadratni meter od 11 do 16 evrov.

Najem kvadratnega metra poslovnega prostora v Ljubljani stane med 11 in 16 evri, pravi Frano Toš, direktor nepremičninske hiše Interdom. “Pred štirimi leti urejenega poslovnega prostora s klimo ni bilo mogoče dobiti za manj kot 15 evrov za kvadratni meter,” pojasnjuje razliko na nepremičninskem trgu pred krizo in zdaj. Ponudba je zato večja od povpraševanja, poslovni prostori pa ostajajo prazni. Drugače je le v Kristalni palači, kjer so jih oddali že večino.

Zgodba Kristalne palače je drugačna od zgodbe nepremičninskega trga v Ljubljani. Je poseben objekt, ki odstopa od klasične ponudbe, poleg tega ima svoj bazen najemnikov že v samem BTC,” meni Toš.

Nekdanji smučar Jure Košir, ki bo imel v Kristalni palači trgovino, pa dodaja, da se je za novo lokacijo odločil, ker stavba pritegne pozornost in ker upa, da bo v njej tudi veliko kupcev. Po njegovih besedah vodilni v BTC tudi razumejo težko gospodarsko situacijo. Koliko stane najemnina za kvadratni meter poslovnega prostora, nam včeraj iz BTC, ki je v projekt vložil okoli 50 milijonov evrov, niso sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.