Slovenija
11 ogledov

Paloma: letos pozitivno

Verjamemo, da nižja plača ne bo vplivala na nadaljnje delo Rajtmajerja. Žurnal24 main
O dokapitalizaciji za zdaj ni nič novega, smo pa izvedeli, da se je pojavil novi tuji interesent. Predsedniku uprave so znižali plačo.
 
 

Verjamemo, da nižja plača ne bo vplivala na nadaljne delo Rajtmajerja.

Jože Korotaj, predsednik sveta delavcev

 
Po še eni, že tretji letošnji seji nadzornega sveta sladkogorskega podjetja Paloma ni glede dokapitalizacije in delavsko-menedžerskega prevzema nič novega. Kad in Sod sta se dogovorila, da svojega deleža ne prodata. "Večinska lastnika ohranjata vse svoje delnice. Kdor bo vstopil v lastniško strukturo, bo moral zagotoviti nove vire skozi dokapitalizacijo družbe, v znesku, ki pomeni za Kad in Sod ohranitev kontrolnega deleža do 25 odstotkov in članstvo v nadzornem svetu," za Žurnal24 pojasnjuje predsednik uprave Kada Borut Jamnik.

 

Plača predsednika

nižja. Nadzorni svet je na priporočilo Vlade RS za približno 45 odstotkov znižal plačo predsedniku uprave Bojanu Rajtmajerju, ki se je s tem strinjal. Neuradno ta zdaj znaša okrog pet tisoč evrov bruto. Redno poslovanje v januarju je bilo pozitivno in je tudi preseglo načrtovanja.

Kdo je novi interesent?
Iz zelo zanesljivih virov smo izvedeli, da obstaja novi interesent, ki je pripravljen v Palomo vložiti od 10 do 20 milijonov evrov, a le ob sočasnem delnem nakupu s strani zaposlenih in menedžmenta. Delež zadnjih naj bi znašal okrog milijon evrov. O ponudniku smo izvedeli le, da ni iz Slovenije in da še nikoli ni podal ponudbe za nakup oziroma dokapitalizacijo Palome.

Neuradno smo še slišali, da Kad in Sod še vedno obiskujejo zastopniki madžarske družbe Paper & More.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.