Slovenija
17 ogledov

Panasonic vstopa v Gorenje

Sluiter hoče v Gorenju, ki ga vodi Bobinac, prevzeti nadzor ali pa delež, ki ga Žurnal24 main
Panasonic bo investiral 10 milijonov evrov v Gorenje, kar je zdaj 15 odstotkov družbe.

Partnerstvo Panasonica in Gorenja bo temeljilo na skupnih aktivnostih pri raziskavah in razvoju, skupni proizvodnji določenih proizvodov (pralni stroji, hladilniki ter vgradne pečice) ter  na področju prodaje, trženja in distribucije.

Panasonic bo investiral 10 milijonov v Gorenje, Gorenje pa bo izvedlo dokapitalizacijo ter uvrstilo svoje delnice v sekundarno kotacijo.

V pričakovanju maksimalne sinergije

"Sinergije na področjih razvoja, proizvodnje in prodaje prinašajo koristi obema družbama, čutili pa jih bodo tako končni uporabniki kot ostali deležniki. Partnerstvo odpira vrsto priložnosti za podjetji, v prihodnjih letih pa se bo še razvijalo. Veselimo se sodelovanja s Panasonicom," meni predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac.

"Z združitvijo komplementarnih tehnologij v proizvodih in proizvodnih procesih, prodajnih kanalov ter trženjskega znanja bomo kupcem  v Evropi in Rusiji v prihodnje ponudili napredne, pametne in zelene aparate," pa je prepričan  direktor podjetja Panasonic Europe Laurent Abadie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.