Slovenija
1010 ogledov

Papež Frančišek pisal otrokom v Malečnik

papež Frančišek
Papež Frančišek je otrokom iz Malečnika poslal zahvalno pismo, ki ga je tudi sam podpisal.

S pismom se je papež Frančišek otrokom zahvalil za risbe, ki so mu jih poslali v Vatikan. V zahvalnem pismu je papež otrokom "položil na srce, da drug drugega potrebujemo in da smo drug za drugega ter za naš skupni dom odgovorni", pojasnjuje upravitelj malečniške župnije Sebastijan Valentan.

V tej župniji je letos poleti potekala otroška delavnica, ki jo je vodila katehistinja Katja Kac Zupanič. Otroci so spoznavali lik svetega Frančiška Asiškega in papeža Frančiška ter se preizkusili v različnih umetniških tehnikah. Barve za svoje mojstrovine so pridobili iz kave, kakava, rdeče pese, gozdnih sadežev in špinače.

"Nastale so izredno lepe stvaritve, ki so jih otroci preko mariborskega nadškofa in apostolskega nuncija poslali papežu Frančišku v Vatikan," je na današnji novinarski konferenci v župniji Sv. Petra pri Mariboru po navedbah spletne strani Slovenske škofovske konference povedal Valentan.

Po njegovih besedah so otroci malečniške župnije in osnovne šole, ki so sodelovali na poletni delavnici, neizmerno veseli te posebne papeževe pozornosti. "Še nikoli doslej ni kak papež poslal pisma v ta kraj, zato bo to pismo s papeževim podpisom in pečatom dobilo posebno mesto v župnijski pinakoteki, kjer bo na ogled širši javnosti kot posebno znamenje in pričevanje časa, v katerem živimo," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.