Slovenija
54 ogledov

Papež odstopil, on še ne

Boris Popovič Suzana Kos
Župana k odstopu poziva tudi koprska opozicija.

“Odstopil bom, če bo odstopil papež,” se je glasil eden od pogojev za odstop koprskega župana Borisa Popoviča, zaradi česar je predmet pogostega komentiranja na spletnih forumih.

Danes je Popoviča k odstopu pozvala tudi koprska opozicijska stranka Oljka, razlog pa je obsodba zaradi razžalitve nekdanjega kriminalista Ljuba Volmuta, zaradi katere je župan dobil pravnomočno dvomesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let.

To je druga tovrstna obsodba; zaradi razžalitve novinarke Primorskih novic Petre Vidrih je dobil tri mesece pogojne kazni s preizkusno dobo enega leta.

Popovič je obsojen tudi zaradi utaje davkov (osem mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo enega leta), v teku pa so še drugi sodni postopki proti njemu.

Komentarjev 7
  • mph 23:38 05.marec 2013.

    Se strinjam s tabo in imam vsaj glede tega, kar si napisal identične poglede. Sicer sem ga enkrat volil, potem pa ne več. Preveč ima manire ala jajec, če ni z mano je proti meni in potem smeši vse nasprotnike. ...prikaži več Drugače pa je delaven. Ja, ja, tudi za svoj žep ... kot je bil dinozaver pred njim, ... ampak ta je vsaj čudežno preobrazil Koper, na bolje seveda. In križarke, ki hodijo sem prepričan pretežno po njegovi zaslugi, prinesejo kar nekaj zaslužka tako njemu kot zaledju. So drugi razlogi, da ga ne bom. Ampak se postavi problem, koga pa volit, ki bo naredil vse slabo, kar je sicer tudi on, pa nič dobrega, kar pa je on. Prihodnjič bi ga volil samo, če bi se pojavil kakšen Majer na volitvah :-), drugače pa po tihem upam, da bo vseeno zbral dovolj podpore od drugih za nov mandat. :-))

  • mph 23:33 05.marec 2013.

    Hja, na volitvah je lezel v rit jajecu. No, Zoki je odstopil, vsaj iz stranke, Majer pa niti to ne. No, Majer je uničil Slovenijo v 20 letih specialne vojne (za kar je konec koncev tudi šolan), kdor pa živi ...prikaži več v Kopru pa ve, da ni obeh za metati v en koš.

  • alfredo 23:05 05.marec 2013.

    Se strinjam, da Oljka ni nek faktor in da ob Jurijih, Maršičih, Klevah in podobnih šampionih ni neke izbire. Ma vseeno...