Slovenija
20 ogledov

Papir za šolo v Indiji

Učenci OŠ Antona Ukmarja so za šolo v Indiji zbrali 8,7 tone odpadnega papirja. Žurnal24 main
Akcija. Učenci in dijaki zbirali papir za gradnjo šole v Indiji. Največ v Kopru.

“Vsako leto se vključujemo v akcije za različne vrste pomoči. Ta akcija pa je zanimiva, ker otroci dejansko pomagajo svojim sovrstnikom za stvari, ki so nam samoumevne,” je dejala Gabriela Dolinšek, ravnateljica Osnovne šole (OŠ) Antona Ukmarja Koper, ki je v okoljsko-humanitarni akciji Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji od 26 slovenskih osnovnih in srednjih šol zbrala največ odpadnega papirja.

Zbrali 3.600 evrov
Učenci in dijaki so namreč v Sloveniji z odprodajo odpadnega papirja v tem šolskem letu zbrali več kot 3.600 evrov za gradnjo šole za najrevnejše otroke Pialija, ki jo je v Indiji blizu Kolkate ustanovila Slovenka Mojca Gayen. Učenci OŠ Antona Ukmarja pa so v akciji, ki je potekala v sodelovanju s Humanitarnim društvom Luč upanja in pod pokroviteljstvom slovenske poslanke v Evropskem parlamentu Romane Jordan Cizelj, zbrali 8,7 tone odpadnega papirja in tako prispevali 511 evrov.

Nagradili z računalnikom
Na včerajšnji sklepni prireditvi v OŠ Antona Ukmarja se je Jordan Cizljeva zahvalila vsem sodelujočim, OŠ Antona Ukmarja pa so za prizadevnost nagradili z računalnikom za šolsko knjižnico. “Vsi udeleženci te akcije se osebno morda sploh ne zavedamo, kaj smo s to lepo gesto doprinesli tem otrokom. Marsikdo izmed njih se je zaradi naše dobre volje in malo našega truda naučil brati in pisati,” je dejala Tadeja Brankovič Likozar, slovenska biatlonka in predsednica Humanitarnega društva Luč upanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.