Slovenija
50 ogledov

Papirje iz rok le za plačilo

Direktorice Vegrada Hilde Tovšak na sestanku z izvajalci ni bilo, nanj je poslal Žurnal24 main
Celovški dvori. Vegrad bo na zahteve izvajalcev odgovoril naslednji teden.
Mislim, da bomo uporabno dovoljenje za Celovške dvore skoraj zagotovo dobili naslednji mesec.
Brane Poberžnik, Vegrad

Izvajalci del v Celovških dvorih so včeraj Vegradu jasno povedali, da bodo dokumente, ki so potrebni za pridobitev uporabnega dovoljenja, dali le, če jim bodo plačali za opravljena dela.

Obljubljajo več mesecev
Z obljubami, da nam bodo plačali, smo živeli več mesecev. Najemali smo kredite, da smo to financirali, danes pa nimamo nič. Edina stvar je dokumentacija, ki je zadnje, kar bomo dali iz rok oziroma je ne bomo dali, dokler nam ne bodo plačali,” je pojasnil Mirko Požar, predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu.

Razložil je, da jim lahko dolgove poplačajo z denarjem – v tem primeru so pripravljeni petino vseh terjatev spremeniti v dolgoročno posojilo – ali stanovanji, seveda brez vpisane hipoteke banke.

Vegrad: Brez komentarja
Kaj o njihovi ponudbi meni Vegrad, včeraj nismo izvedeli, ker je direktorica velenjskega podjetja Hilda Tovšak na sestanek poslala Braneta Poberžnika, vodjo gradbišča v Celovških dvorih.

Ta je bil sprva brez komentarja, potem pa je povedal, da se bodo v roku desetih dni spet sestali in dogovorili, kako naprej. Dodal je, da so se načeloma dogovorili, kako priti do uporabnega dovoljenja. Menil je, da se bo to skoraj zagotovo zgodilo junija.

Izvajalci del in Vegrad bodo spor poskušali rešiti z mediacijo na gospodarski zbornici, najverjetneje že sredi naslednjega tedna. Požar se je odzval tudi na torkove besede ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki jih je pozval k razumu in dodal, naj dajo papirje, sicer bodo ostali brez vsega.

Če smo dela končali, je pošteno, da dobimo plačilo,” je odvrnil predsednik združenja izvajalcev. Povedal je tudi, da ni strahu, da bi kateri od njih popustil in zaradi finančnih težav pristal, da mu recimo Vegrad plača le polovico. “Ključni igralci, da se ta posel konča, smo enotni,” je sklenil Požar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.