Slovenija
19 ogledov

Papirjev ni za pet kilogramov

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
"Težave z vročanjem dokumentov Janši lahko dokažemo," poudarja pooblaščenka. "Gre za poskus političnega pritiska."

"Obtožbe o šikaniranju in politični motiviranosti lahko razumemo le kot še en poskus političnega pritiska," je zapisala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar v odzivu na navedbe Janeza Janše.

Poslanec in prvak SDS Musarjevi očita dvojna merila pri uvedbi postopkov ter da ga tri leta sistematično šikanira, zaradi česar naj bi se mu nabralo za "kakih pet kilogramov izdelkov".

Take očitke je po besedah Musarjeve še najmanj pričakovati od javnega funkcionarja, ki "naj bi zagovarjal spoštovanje zakonov, pri sprejemu katerih ne nazadnje tudi sodeluje".

"Javni funkcionarji so pod drobnogledom javnosti upravičeno in z razlogom," poudarja, saj naj bi bili za zgled. "Kadar niso, je javnost upravičena izvedeti tudi to."

Pooblaščenka ob tem poudarja, da lahko težave z vročanjem, s katerim je bila seznanjena javnost, podkrepijo tudi z dokazi, in dodaja, da so Janši res poslali nekaj dokumentov, ki pa "nikakor ne presegajo arhivskih količin, ki jih ta meri v kilogramih".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.