Slovenija
16 ogledov

Parafirali izjavo o usklajenosti

slovenija 28.05.08 Gregor Virant minister za javno upravo RS Slovenije, portret, Saša Despot
Vlada in sindikati javnega sektorja so usklajevanja o izplačilu tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerjih za nazaj sklenili s parafiranjem izjave o usklajenosti predloga zakona, ki določa način izplačila.

Koliko sindikatov s predlogom dejansko soglaša, pa bo znano, ko se bodo do tega opredelili njihovi organi.

Kot pravi notranji minister Gregor Virant, se z dogovorom strinja velikanska večina sindikatov. Predstavniki nekaterih, denimo Sindikata državnih organov Slovenije, Sindikata policistov Slovenije, Sindikata ministrstva za obrambo in Sindikata vojakov Slovenije, pa so že povedali, da z rešitvijo, ki naj bi zdaj obveljala, ne soglašajo.

Izjavo o usklajenosti sta poleg notranjega ministra Gregorja Viranta parafirala Branimir Štrukelj kot vodja ene od pogajalskih skupin in Tatjana Labernik kot namestnica vodje druge skupine.

Kot predvideva predlog zakona, bo država dolg javnim uslužbencem poravnala z dvema obrokoma, prvi bo izplačan najpozneje do konca februarja prihodnje leto, drugi pa najpozneje do konca januarja 2015. Do končnega obroka bodo tekle zakonite zamudne obresti.

Zakon naj bi dopuščal, da se lahko prvi obrok izplača tudi prej, če bodo posamezni proračunski uporabniki to zmogli in bodo sposobni pripraviti obračune prej. A Virant pravi, da si težko predstavlja, da bi se to dogajalo v večjem obsegu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.