Slovenija
21 ogledov

Parafiranje v manj kot dveh tednih

Pahor in Kosorjeva naj bi si še pred 23. oktobrom znova slovesno segla v roke. A Žurnal24 main
Arbitražni sporazum o načinu določanja meje s Hrvaško bo najverjetneje parafiran do 20. oktobra, je po seji vlade napovedal premier Borut Pahor.

20. oktober oziroma tri dni kasneje, ko se bo v Zagrebu začela velika poslovna konferenca, je skrajni datum, do katerega naj bi Slovenija in Hrvaška parafirali arbitražni sporazum, je bil po seji vlade optimističen premier Borut Pahor.

V zadnjih dveh dneh se je že dvakrat slišal s premierko Jadranko Kosor in se z njo pogovarjal"o časovnem načrtu parafiranja arbitražnega sporazuma" in o omenjeni poslovni konferenci v Zagrebu, na kateri bosta po Pahorjevih besedah spregovorila oba, Kosorjeva in on. "Tedaj bo arbitražni sporazum že parafiran," je dejal premier. Dodal pa je še, da mora sedaj predlog sporazuma iti še skozi parlamentarno proceduro na Hrvaškem.

Že včeraj je uradni govorec ministrstva za zunanje zadeve Milan Balažic glede sporazuma dejal: "Gre za bolj ali manj končno besedilo, odprto je le še vprašanje časovnice."

Sam podpis sporazuma naj bi se sicer simbolično zgodil v Bruslju ali Stockholmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.