Slovenija
22 ogledov

Parcela na dražbo

“Zemljišče stoji neposredno ob naši obstoječi stavbi, zato upam, da bomo na draž Žurnal24 main
Pipistrel. V Ajdovščini širitev proizvodnje za neameriške trge, če bo Ivo Boscarol na dražbi uspešen.

“Včeraj so me prvič poklicali z ministrstva in mi povedali, da je naša vloga za odkup zemljišča v obravnavi in da lahko rezultate pričakujemo po novem letu. Če bo dražba končana do marca, bo še v redu,” nam je včeraj povedal Ivo Boscarol, lastnik in direktor Pipistrela, ki namerava svojo proizvodnjo širiti ne le v Italiji, temveč tudi v Ajdovščini. Ker je zemljišče, na katerem bi gradil, v lasti ministrstva za obrambo (Mors), je že pred več kot dvema mesecema zaprosil za odkup, a do včeraj odgovora ni dobil. “Predvidevam, da so se odzvali tudi zaradi novinarskih vprašanj,” meni Boscarol.

50 ljudi bi lahko družba zaposlila v novem proizvodno-razvojnem središču v Ajdovščini.

“Prodaja zemljišča, ki ga želi odkupiti Pipistrel, funkcionalno ne bo ovirala rabe letališča, del katerega je, zato ga bomo po predhodni objavi na spletnem trgu uvrstili v načrt prodaje,” so nam odgovorili z Morsa. V skladu z zakonodajo bodo zemljišče nato prodali na javni dražbi.

V Italiji preprosteje

“Razlika med Italijani in nami je, da Italijani dajo parcelo neposredno tistemu, ki vpraša zanjo, pri nas pa mora na dražbo,” pove Boscarol, ki upa, da bodo na dražbi uspešni. Spomnimo, da je Pipistrel koncesijo italijanske vlade za uporabo zemljišča za gradnjo nove proizvodne hale pri italijanski Gorici dobil v le enem mesecu. Za to potezo se je sicer odločil, ker svojih letal ne more prodajati v ZDA, saj Slovenija z njo nima bilateralnega sporazuma. V novi stavbi v Ajdovščini pa načrtuje širitev proizvodnje za neameriške trge, širitev razvojnega inštituta in hangar za letala. Dodatno bodo zaposlili do 50 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.