Slovenija
34 ogledov

Parcela vse bližje

Občina Škofja Loka že dve leti v vojašnici snuje nov vrtec. Neodplačanega prenos Žurnal24 main
Škofja Loka. Občina že dve leti snuje vrtec v nekdanji vojašnici in čaka na prenos zemljišča.

Prenos. Ministrstvo za obrambo (MO) naj bi še v drugi polovici tega meseca ministrstvu za javno upravo posredovalo dopolnjen predlog o prenosu parcele v nekdanji vojašnici na Občino Škofja Loka. Ločani jo nujno potrebujejo za gradnjo novega vrtca.

Dve leti si prizadevajo
Kdaj bi dejansko lahko izvedli brezplačni prenos, MO v četrtek še ni moglo napovedati. Ločani si zanj sicer prizadevajo že dve leti. V vrtcih se soočajo s prostorsko stisko, ki se je pred naslednjim šolskim letom še zaostrila, zato nujno potrebujejo zemljišče za gradnjo novega vrtca.

100 evrov mesečno bo znašala občinska subvencija v Škofji Loki za otroka do tretjega leta starosti, ki ne bo vključen vrtec.

Zakaj toliko traja
Na MO so bili sicer prenosu zemljišča v nekdanji vojašnici ves čas naklonjeni, saj ga trajno ne potrebujejo. Parcelacija je bila končana decembra lani, zataknilo pa se je na ministrstvu za javno upravo, ki mora po zakonu prav tako prižgati zeleno luč. Najprej je presojalo, ali je prenos v luči junija lani sprejete vladne direktive, da se dovolijo le še izjemoma, sploh še možen. Ločani so si oddahnili po tem, ko je ministrstvo ugotovilo, da je pogoj za prenos vseeno izpolnjen, saj se je postopek začel še pred sprejemom strategije.

Še nekaj popravkov

Ovir s tem še ni konec, saj je ministrstvo za javno upravo od obrambnega zahtevalo določene popravke in dopolnitve. Na MO jih še pripravljajo, med drugim je loška občina sprejela ustrezne prostorske načrte. “Zdaj so izpolnjeni vsi formalno-pravni pogoji za neodplačan prenos zemljišča,” menijo Ločani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.