Slovenija
49 ogledov

Parcele še nezazidljive

Tomaž Drolec, župan Komende. Anže Petkovšek
Načrt. V PC Komenda bi za osem milijonov evrov prodali zemljišča, ki ne dobijo soglasja za pozidavo.

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) bo predvidoma sredi marca spet odločila, ali bo izdala okoljevarstveno soglasje za gradnjo drugega dela Poslovne cone (PC) Komenda. Gre za sedem hektarov, ki (še) niso zazidljivi in bi jih lahko, če bi to postali, prodali za osem milijonov evrov, je ocenil Matic Romšak, direktor PC Komenda.

Spomnimo, da je o teh parcelah govoril tudi Tomaž Drolec, župan Komende, ko so ga maja lani snemali na sestanku z občinskimi svetniki: "Če zdaj kdo misli, da ne bo treba nič drugega, samo kakšna lepa pisma pisati, da bomo lahko tistih sedem hektarov prodali kot zazidljive parcele, se je zmotil."

Na Arsu pravijo, da so vlogo za soglasje sprva zavrnili, ker bi načrtovani poseg "negativno vplival na območje Nature Zadnje struge pri Suhadolah in na prehodna barja". A nekdanje ministrstvo za okolje in prostor, zdaj ministrstvo za infrastrukturo in prostor, je to odločbo Arsa zavrnilo, zato mora zdaj o tem znova odločati. Romšak je dejal, so na Arsu upoštevali predvsem argumente kranjskega zavoda za varstvo narave, njihovih pa ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.