Slovenija
59 ogledov

Parkiranje bo od julija dražje

Parkiranje Anže Petkovšek
Svetniki. Bolj kot cene jih moti pooblastilo županu.

Ljubljana. Za 20 odstotkov bo od 1. julija dražje parkiranje na javnih parkiriščih, so na včerajšnji seji sprejeli mestni svetniki. To pomeni, da bo treba na primer na Petkovškovem nabrežju za eno uro namesto enega evra plačati 1,2 evra, na belih conah pa 70 centov namesto 60. Razlog za podražitev je opozorilo davčne uprave, da je treba v ceno všteti tudi davek na dodano vrednost. Bolj kot višje cene je svetnike zmotilo pooblastilo županu Zoranu Jankoviću, da lahko sam odloča o lokacijah za začasna parkirišča. “Vi si vedno jemljete 150-odstotna pooblastila,” je županu očital Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije). Janković se je odzval le z besedami, da lahko sam odloči o tem, ali bo začasno parkirišče ob NUK II in na Mostecu.

Mestni svetniki so se strinjali tudi z osnutkom, ki predvideva višje cene za gostinske vrtove. Če bo predlog na eni od naslednjih sej sprejet, bodo morali gostinci za kvadratni meter v pešconi plačati enkrat več, in sicer namesto 0,34 evra 0,72.

Komentarjev 3
  • Mio Mondo 14:49 24.junij 2011.

    tako je.podpišem pod tvoj post!

  • Altesse 09:25 21.junij 2011.

    Slovenija ima 2 milijona prebivalcev cca 210 županov in cca 4000 OBŠINSKIH SVETNIKOV!!!New York City 8 milijona prebivalcev 1 župan in cca 40 svetnikov... Zdajveste zakaj ni denarja.

  • lilihip 09:08 21.junij 2011.

    me prav zanima kdaj bo prišu uni dan ko se bodo plače iz danes na jutri dviglne za 20%, čeprav mislm da se bojo prej znižale - lakmni sitem na denar denar denar in še enkrat denar