Slovenija
25 ogledov

Parkiranje brezplačno na osmih parkiriščih

Kavalir Saša Despot
Na ljubljanskih Žalah na voljo električna vozila, parkiranje bo brezplačno na osmih parkiriščih.

"Invalidom in osebam, ki težko hodijo, bodo na ljubljanskih Žalah tudi letošnje leto pred dnevom spomina na mrtve olajšali obisk grobov z uporabo električnih vozil," je povedal direktor javnega podjetja Žale Robert Martinčič. V tem času bo v bližini pokopališča veljala tudi posebna prometna ureditev.

V času od 22. do 28. oktobra bo vozilo ob 11. in 15. uri čakalo na parkirišču pri cerkvi Svetega Križa, med 29. in 31. oktobrom pa bo vozilo na razpolago ves čas med 9. in 17. uro, je dejal Martinčič. Vozilo se bo ustavljalo na štirih postajališčih, na vsako polno uro. Od 29. do 31. oktobra pa bosta na voljo tudi dve vozili Kavalir, ki bosta med 9. in 17. uro obiskovalce peljali do želene lokacije, vendar pa v primeru dežja ali snega ne bosta aktivni, je poudaril Martinčič. Vse vožnje bodo brezplačne.

Brezplačno parkiranje na osmih parkiriščih

Od 31. oktobra od 5. ure pa do 1. novembra do 23. ure pa bo na območju Žal veljala posebna prometna ureditev. Tomačevska cesta bo na odseku od Koželjeve ulice do parkirišča nove Žale v smeri Tomačevega urejena enosmerno. Enosmerna ureditev velja tudi za povezovalno dovozno pot na delu Tomačevske ceste v smeri Jarške ceste, je pojasnila Tatjana Piškur z Mestne občine Ljubljana. Parkiranje bo v tem času brezplačno, in sicer na osmih parkiriščih v bližini Žal, vključno s Stožicami.

Prilagojen tudi avtobusni vozni red

Dušan Mohar iz javnega podjetja Ljubljanski potniški promet pa je dejal, da bodo zaradi povečanega obiska pokopališča od 31. oktobra do 1. novembra linije mestnega potniškega prometa obratovale po prilagojenem voznem redu. Linije 8, 18 in 24 v tem času ne bodo vozile. Linije 2, 7, 19, 19I, 19B in 22 bodo obratovale po prirejenem voznem redu, linije 1B, 3, 3G in 27K pa bodo obratovale po nedeljskem voznem redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.