Slovenija
71 ogledov

Parkiranje pred parlamentom le do marca

Ljubljana 13.09.10, trg republike, parkiricse, NLB, foto: Benjamin Kovac Benjamin Kovač
Trg republike. Prenova bo trajala do poletja, ko bo trg postal prireditveni prostor in sprehajališče.

Predvidoma marca bodo začeli prenovo Trga republike in od takrat parkiranje na ploščadi pred parlamentom ne bo več mogoče, je včeraj napovedal župan Zoran Janković. Končali jo bodo do poletja, ko bo trg postal nov prireditveni prostor in sprehajališče.

Projekt prenove bo stal manj kot pet milijonov evrov, koliko točno, pa bo znano po koncu razpisa. Pred tem bo moral svoje delo opraviti še zasebni lastnik garaže BSL, ki mora to statično sanirati in na ploščadi izvesti izolacijo, kamen pa bo nato položila Mestna občina Ljubljana.

Spor še iz leta 1998

Ta je z BSL pred dvema letoma sklenila sodno poravnavo, po kateri bo spet lastnica Trga republike, medtem ko bo podjetje ostalo lastnik garažne hiše pod trgom. S tem se je končal spor, ki se je vlekel že od leta 1998, ko je Inštitut za izgradnjo Trga republike garažo in trg brezplačno prenesel na podjetje Park-hiša Šubičeva, po dveh preprodajah pa sta oba leta 2003 končala v rokah BSL.

Komentarjev 3
  • 4krogci 20:00 11.december 2013.

    To nebodo nardil za lepsi izgled , ampak za lažje napolnit svoje žepe. Spet bo 100 in več aneksov in delalo se bo 3 leta dlje! Banda morostarska!!

  • dd1307 19:46 11.december 2013.

    O to je pa super, končno. Pločevina sploh ne paše tja, izgleda grdo. Sploh, ker je zdaj pod kongresnim trgom garaža in še tukaj spodaj. Dejansko nepotrebno gledanje največkrat grdih avtov. Komaj čakam, da vidim poleti končni izdelek.

  • Avatar čavez
    čavez 09:27 11.december 2013.

    Se lopovom hlače tresejo da nebi kakšen bombico pripeljal pred njihovo štalo.