Slovenija
139 ogledov

Parkiranje za 10 milijonov

razno 31.03.14. gorazd trcek, foto: mediaspeed mediaspeed
Nekdanji šefi naj bi Gorenjsko banko oškodovali za milijone.

Nekdanjemu šefu Gorenjske banke Gorazdu Trčku neuradno grozi do osem let zapora. Kranjski kriminalisti so ga namreč po naših informacijah kazensko ovadili zaradi domnevnega oškodovanja banke za deset milijonov evrov in pol. Trček in člana tedanje uprave banke Srečko Korber in Tilen Zugwitz naj bi namreč zlorabili položaj in neutemeljeno omogočili za okoli 18 milijonov evrov posojila podjetju BPT za nakup delnic Abanke leta 2009.

Delnice precej cenejše

"Ta družba je financirala nakup več sto tisoč delnic druge banke in s to isto družbo, kreditojemalko, še isti dan sklenila opcijsko pogodbo, ki ji je omogočala kasnejši odkup teh delnic," ugotavljajo na policiji. Po neuradnih informacijah policija Trčkovi upravi očita, da si je s tem neupravičeno zagotovila možnost, da delnice Abanke kasneje brez kakršnegakoli tveganja odkupi Gorenjska banka. "Banka sama za tak nakup še ni imela dovoljenja Banke Slovenije, niti ni bilo takrat gotovo, da bi ga sploh lahko dobila," dodajajo na policiji. Za dovoljenje je namreč Gorenjska banka zaprosila šele konec leta 2009, delnice Abanke pa je odkupila sredi leta 2011, ko je bila cena delnic tako nizka, da je Gorenjska banka utrpela za več kot deset milijonov evrov škode.

Komentarjev 3
  • maresem 13:19 01.april 2014.

    .. mi pa naj zategujemo pasove in crkujemo... jebem tako državo in njeno vodstvo.

  • maresem 13:17 01.april 2014.

    Pa saj ne moreš več verjeti očem... vsak teden nove afere in to miljonski zneski. Ko se zgodba na sodišču konča, če sploh se, pa dobi eno leto ali pogojno. Kje so pa vi ti milijoni? Pa za take je ...prikaži več samo še metek v čelo, saj smo mafijska država in te golazni se ne bomo znebili na drugačen način - žal.

  • rogg 12:57 01.april 2014.

    Vse bi jh izvozil v Severno Korejo.