Slovenija
86 ogledov

Parkirišča niso v njihovi lasti

Na mestni občini pravijo, da cesta s parkirnimi prostori ni v njihovi lasti, zat Žurnal24 main
Kopališče Pristan. Opaža za petino manjši obisk, saj parkirišča pred njim zasedejo avtomobili študentov.

"Če želim z otroki na rekreativno plavanje v Pristan, pred kopališčem nimamo kje parkirati, saj so parkirni prostori vedno polni avtomobilov študentov iz bližnjih študentskih domov," nas je opozorila bralka, ki se sprašuje, ali vodstvo kopališča tega ne more urediti.

"Problema se zavedamo. Zaradi tega imamo za petino manj obiskovalcev, kot bi jih imeli sicer," pojasnjuje Tone Knez, direktor Športnih objektov Maribor, ki ima kopališče upravlja od leta 2008. Takrat so ga prevzeli brez parkirnih prostorov, saj so ti v lasti okoliških etažnih lastnikov in Študentskih domov Maribor.

"Študentje imajo pravico tu parkirati, mi pa imamo težave, tudi kadar kak avtobus pripelje šolarje in nima kje obrniti," pravi Knez. Na to so – po njegovih besedah – že opozorili tudi na sejah mestnega sveta, a do zdaj dogovora ni bilo. "Smo se pa dogovorili, da lahko naši obiskovalci na recepciji kupijo žetone za sosednjo garažno hišo, kjer lahko za en evro parkirajo dve uri, kar za en termin plavanja, ki traja uro in pol, zadostuje," še pravi Knez.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.