Slovenija
25 ogledov

Parkirišča z napako

V tej garažni hiši ima MOV brezplačno zagotovljenih 180 parkirišč, kupila pa bi Žurnal24 main
Drago. Občina naj bi za 145 parkirišč, v katerih občasno stoji voda, odštela dober milijon evrov.

"Občina bo odkupila 145 parkirišč v spodnji etaži garažne hiše Mercator centra. Na podlagi treh uradnih cenitev smo se dogovorili za ceno 8.100 evrov za posamezno parkirišče in od nje ne odstopamo," je zagotovil Bojan Kontič, župan Mestne občine Velenje (MOV). Ni pa znal svetniku Francu Severju odgovoriti na vprašanje, ali je res, da podjetje Fraktal-Consulting v lasti Tomaža Ročnika, ki je investiralo v gradnjo centra, do danes ni poravnalo komunalnega prispevka. Dejal je le, da naj bi bile vse odločbe za plačilo izdane.

Občina dala, zdaj kupuje
"Kolikor vem, je treba komunalni prispevek poravnati, preden se izda gradbeno dovoljenje. Očitno pa tu nekdo obrača občinski denar, MOV pa od njega še kupuje. Sploh pa v tej garaži velikokrat stoji voda, ki jo je težko izčrpati," je povedal Sever. Kot je potrdil Kontič, so bile določene nepravilnosti res ugotovljene. "Če ne bodo odpravljene, bomo uveljavili bančno garancijo. Sicer potrebujemo letni bazen, a na drugi lokaciji," se je pošalil župan.

Kriminalistična preiskava
Kot smo izvedeli neuradno, pa naj bi bila zaradi zlorabe uradnega položaja zoper nekdanjega župana Srečka Meha ravno zaradi teh parkirišč vložena kazenska ovadba, česar nam včeraj na Policijski upravi Celje niso potrdili.

So pa potrdili, da na podlagi informacij, ki so jih prejeli od Komisije za preprečevanje korupcije, njihovi kriminalisti preiskujejo nepravilnosti, ki naj bi se zgodile v MOV, o tem pa so obvestili tudi okrožno državno tožilstvo. Če preiskujejo tudi Ročnika, nam niso niti potrdili niti zanikali. MOV je z Ročnikom namreč podpisala pogodbo, po kateri bi ji bil dolžan zagotoviti nadomestna parkirišča, ki jih je občina izgubila zaradi izgradnje Mercator centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.