Slovenija
1662 ogledov

Parkirišče imajo, a je za paciente neuporabno

Zdravstveni dom Ljubljana Šiška Anže Petkovšek
Bralec se sprašuje, zakaj ne uredijo parkiranja za paciente oz. uporabnike zdravstvenega doma, komur je le ta namenjen. "Če bi parkiranje omejili na uro in pol, bi bil problem rešen," je prepričan. ZDL: Razpolagamo z omejenim številom parkirnih mest.

"Pred ZD Šiška je veliko parkirišče, a je vedno zaparkirano, zato je skoraj nemogoče, da bi pacienti dobili prosto mesto," je potožil bralec. "Ne razumem, zakaj parkiranja ne uredijo tako, da bi recimo omogočili uro in pol brezplačnega parkiranja, čas nad tem pa bi drago zaračunali. Tako bi se znebili vozil, ki tam parkirajo več ur in parkirišče bi služilo pacientom. Njim je navsezadnje zdravstveni dom namenjen. Ali ne?! 

Pri Zdravstvenem domu Ljubljana pojasnjujejo, da imajo enote ZDL v okviru Mestne občine Ljubljana že vrsto let na razpolago omejeno število parkirnih mest. 

"Ta parkirna mesta v največji možni meri zasedajo pacienti oziroma uporabniki naših storitev, poleg tega pa še naši zaposleni, slučajni udeleženci v prometu ter ostali udeleženci v prometu, ki niso iz območja MOL," razlagajo pri ZDL. 

OB ZD večinoma modre plačljive parkirne cone

Dodajajo, da so v večini primerov na teh območjih modre-plačljive parkirne cone. "V sklopu teh parkirnih mest je zagotovljeno še parkirno mesto za TAXI vozila, parkirno mesto za invalide ter dostop za urgentno vozilo," pojasnjujejo pri ZDL. "Omenjena parkirna mesta so nujno potrebna za nemoteno dejavnost zdravstvenega doma ter za nujen dostop tistim uporabnikom naših storitev, ki zaradi trenutne nezmožnosti, invalidnosti ali nujnosti primera potrebujejo neoviran dostop."

Poudarjajo, da je promet kot tak na območju MOL reguliran skladno z ustrezno zakonodajo ter seveda prometno regulativo in vsekakor v večini primerov ni prirejen na sedanje razmere tako na splošno kot v primeru koriščenja parkirnih prostorov v okolici zdravstvenih domov. 

ZD umeščeni v urbana središča

"Na to ZDL seveda nima vpliva, saj so zdravstveni domovi umeščeni v urbana središča, kjer pa kot po pravilu parkirna mesta ter promet ni mogoče ustrezno in v relativno kratkem času optimalno urediti," poudarjajo pri ZDL. "Enako velja tudi za parkirišča pred ZD Ljubljana – Šiška na Derčevi ulici 5. Kljub temu v ZDL upamo, da se bodo tudi na tem področju našle ustrezne rešitve."

V bližini ZD Šiška je sicer plačljivo parkirišče pred Centrom urbane kulture Šiška, ki ga lahko uporabljajo tudi obiskovalci zdravstvenega doma, a so število parkirnih mest pred kratkim omejili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara 19:56 11.julij 2017.

    Točno tako !Tako jest delam ali pa kolo..

  • stanko75 19:56 11.julij 2017.

    vzdolž cele ulice naprej ima zastonj parkiranje res pa da se je treba potem 200-300 metrov sprehodit. Za invalida mogoče ne gre za tistega ki gre samo na klepet pa brez težav.