Slovenija
10 ogledov

Parkirišče 
namesto igrišča

V Športnem društvu Gib so izbirali med izgubo igrišča in izgubo strank. (Foto: b Žurnal24 main
Svojevrsten način reševanja parkiranja.

“Koše na košarkarske table po navadi namestijo šele julija, do takrat pa je igrišče namenjeno parkirišču,” se čudi bralka in dodaja: “Mladina pa nima kje igrati košarke. Poleti bo prevroče, zdaj, ko je temperatura ravno pravšnja, pa košev ni.”

David Zupan, direktor športnega centra Gib, je zagotovil, da se pomanjkanja športnih površin zavedajo zelo dobro; toda problem je tudi pomanjkanje parkirnih površin.

“Glede na dejstvo, da v športni objekt vsako uro pride od 150 do 180 športnih navdušencev, večina pa se jih pripelje z avtomobilom, smo se iz poslovnih razlogov odločili, da zunanjo večnamensko ploščad uporabljajo naše stranke za parkiranje predvsem po 15. uri ter tudi ob sobotah in nedeljah, ko so organizirana tekmovanja in športne rojstnodnevne zabave za otroke,” je razložil. Izbirali so, je dodal, med tem ukrepom in veliko verjetnostjo, da izgubijo stranke. V neposredni okolici je namreč premalo parkirnih prostorov, poleg tega so mestni redarji pogosto kaznovali parkiranje po pločnikih.

“Ko se sezona športnih dejavnosti v objektu izteče v poletje, pa znova očistimo športno površino in jo vsem zainteresiranim v brezplačno uporabo predamo od junija do septembra,” je še povedal Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.