Slovenija
14 ogledov

Parkirni prostori po sto evrov

Zemljišče ob Štembalovi ulici je v večinski lasti MOL ter v lasti Autocommercea Žurnal24 main
Parkirišče. Za Autocommerceom lahko stanovalci od mestne občine najamejo parkirni prostor.

Stanovalci na Puhovi ulici 12, 14, 15 in 16 ter Trebinjski ulici 13, 14, 15 in 16 bodo lahko za sto evrov na leto najeli parkirni prostor na novourejenem parkirišču za Autocommerceom. Odziv je velik, skopo odgovarjajo na Mestni občini Ljubljana (MOL). Dovolilnice lahko sicer stanovalci dobijo na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet na Trgu MDB 7. Imetniki dovolilnic bodo imeli dostop na parkirišče tudi, ko bo za druge uporabnike že zasedeno.

MOL je ob obstoječi ureditvi vstopno-izstopnega sistema še preplastila asfalt in zarisala črte, za kar so namenili okoli sto tisoč evrov. Tako je zdaj na parkirišču 193 parkirnih prostorov in dva za invalide. Parkirišče bo znova odprto od petka. Med 7. in 19. uro bo parkiranje stalo pol evra za prvi dve uri parkiranja ter prav toliko za vsako naslednjo uro. Nočna tarifa bo 1,5 evra za vso noč.

Kot so povedali na občini, menda nameravajo podobno parkirišče, kjer bi lahko parkirali tudi stanovalci, urediti v BS3 ob Vojkovi cesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.