Slovenija
7 ogledov

Parkomate uničili z razstrelivom

Parkomat Anže Petkovšek
Na območju Rožne doline neznanci uničili tri parkomate, ki jih je MOL postavila 1. decembra.

V zadnjih dveh dneh so neznanci na območju Rožne doline uničili tri parkomate, ki jih je mestna občina Ljubljana s 1. decembrom poskusno postavila po dogovoru s tamkajšnjimi občani. Vandali so povzročili za približno 12.000 evrov škode.

Posledice vandalizma na dveh parkomatih so terenski delavci javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice opazili v času rednega oskrbovanja parkomatov. Storilce išče policija, na občini pa ob napovedi poostrenega nadzora na tem območju vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, prosijo, naj to sporočijo policiji.

"Neupravičeno in skrajno neodgovorno"

V sporočilu za javnost so spomnili, da se je glede postavitve parkomatov v Rožni dolini zadnje dni veliko razpravljalo, predvsem skozi pritožbe nekaterih posameznikov ali skupin. "Kljub temu, da se glede uvedenih sprememb pojavljajo nasprotna stališča, je takšno početje neupravičeno in skrajno neodgovorno," so opozorili na občini.

Pojasnili so še, da so bili tudi tokrat z razstrelivom poškodovani prav parkomati na tistih lokacijah, ki so že bile tarča nepridipravov aprila letos.

Komentarjev 5
 • Avatar hal69
  hal69 10:52 04.december 2014.

  Hm, nekaj podobnega se je dogajalo pred časom v MB (radarji) a ne? Zoki, a se ti kaj hlače tresejo?

 • valerijakregar 10:19 04.december 2014.

  dajte žurnalovci, osvežite nam spomin, kdo je dvorni dobavitelj teh "smeti" !bodo zadeve takoj bolj jasne !provizije pa to.................

 • Avatar čavez
  čavez 22:02 03.december 2014.

  Pravilno... kako se to naredi jaz bi jih tudi nekaj v luft vrgu.