Slovenija
9817 ogledov

Partis dokončno ugasnil

Partis Prtscr
Po smrti lastnika je portal Partis dokončno ugasnil.

Umrl je lastnik domene in glavni programer Partisa, ki je veljal za največjo slovensko spletno zbirko piratskih vsebin, med katerimi so bili številni filmi, računalniške igre, TV-serije in glasba, so preko Facebooka ustvarjalci strani sporočili uporabnikom. Družini in bližnjim prijateljem so izrekli sožalje.

"Čeprav so nas ločili kilometri in državne meje, smo bili povezani v skrbi za največji in najbolj priljubljen slovenski p2p portal in obenem skozi dolga leta tudi eno izmed najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji nasploh. Dobro veste in ste opazili, da vse od požara v podatkovnem centru v Franciji pred dobrima dvema letoma, kjer smo izgubili praktično vse, Partis ni več deloval optimalno. Nismo pa izgubili svoje volje do dela in smo vam vseeno skušali priskrbeti dnevno sveže torrent vsebine, kar nam je v precejšnji meri kljub preprekam in občasnim izpadom, uspevalo. Nekoč pa se vsaka zgodba, skupaj z vzponi in padci, konča in kot kaže se bo tako zapečatila tudi usoda portala Partis.si," so sporočili.

Domena partis.si je bila sicer ustvarjena leta 2006.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Igxigx 00:51 21.junij 2023.

    Slava mu.

  • jakec1575 22:35 20.junij 2023.

    Sem tud uploadal. Najvec pa sem vlekel dol programske opreme z bolanimi licencami, ko se nisem imel denarja. Filmi pa te reci so bolj za zapravljanje casa. Partis hvala. Anonimnez, hvala

  • djdj 17:30 20.junij 2023.

    Žalostno. Zato mi danes, po pol leta, ko sem si zaželel film ne deluje. Na srečo obstajajo druge možnosti. Ustanovitelj naj počiva v miru! Veliko je pripomogel, ko še nismo imeli pretočnih vsebin.