Slovenija
69 ogledov

Partner brutalno mučene bi bil lahko priča

Policijsko vozilo Žurnal24 main
Tožilstvo zahteva sodno preiskavo za domnevne ugrabitelje in mučitelje Zorice Škrbić.

Domnevni napadalci, ki naj bi 32-letno podjetnico Zorico Škrbić po ugrabitvi konec junija brutalno mučili, se nad njo nizkotno izživljali, zaradi česar je posledično vsem poškodbam podlegla, bodo predvidoma nadaljnega bivali v priporu.

Trojica, ki pa naj bi ugrabitev in mučenje dejansko izvedla, neuradno Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Milan Trivković, imajo namreč po naših informacijah poleg slovenskega tudi srbsko državljanstvo, s čimer je tožilstvo sodišču uspelo dokazati, da so begosumni in da bi se lahko zatekli k svojcem v Srbijo, če bi jih po petkovi aretaciji izpustili nazaj na svobodo.

Preiskovalna sodnica, ki je trojico zaslišala v ponedeljek je zanje odredila pripor. Pričakovati pa je, da se bodo vsi trije zdaj pritožili in poskušali dokazati, da niso begosumni. Predvidoma v sredo bo znano ali oziroma kdo izmed njih je sodišču posredoval pritožbe. Te bi nato nemudoma začeli obravnavati sodniki izvenobravnavnega senata, ki bodo morali v največ treh dneh odločiti ali je bil trojici pripor odrejen upravičeno in zakonito.

Tožilstvo zahteva preiskavo

Specializirano tožilstvo (SDT), ki vodijo preiskavo oziroma usmerjajo ljubljanske kriminaliste pri preverjanju okoliščin ugrabitve in uboja Škrbićeve od trenutka, ko so našli njeno truplo, je v ponedeljek na sodišče že vložilo zahtevo za preiskavo. A neuradno ne le proti omenjeni trojici, ki jim grozi do 15 let zapora, temveč tudi proti še trem domnevnim pomočnikom. Zadolženi naj bi bili za brisanje sledi, sežiganje vozila, s katerim naj bi Škrbićevo odpeljali po ugrabitvi in za sežiganje predmetov, s katerimi naj bi jo mučili in njenih oblačil. Vsi trije domnevni pomočniki, ki jih je policija prav tako prijela pretekli petek, so bili izpuščeni že dan zatem, ko je policija pregledala dokaze, ki jim jih je zasegla ob hišnih preiskavah.

Partner priča?

Hišno preiskavo pa naj bi kriminalisti opravili tudi pri partnerju Škrbićeve. Slednji naj bi bil sicer hkrati tudi prijatelj enega od dveh obsojenih za rop sefov SKB banke Dejana Vidmarja, s katerim pa naj bi Škrbićeva živela do njegove aretacije marca 2012.

Partnerja Škrbićeve naj bi policija sicer sprva sumila, da je ugrabiteljem pomagal z informacijami kje živi, dela in se giba Škrbićeva, kar naj bi jim močno olajšalo priprave na napad. Po opravljeni hišni preiskavi in zbranih vseh podrobnostih o njegovi vlogi pri brutalnem napadu na Škrbićevo, so kriminalisti partnerja že takoj izpustili, niti ga niso kazensko ovadili. Tožilstvo pa naj bi v nadaljevanju tega postopku sodišču predlagalo naj partnerja pokojne Škrbićeve zaslišijo kot pričo.

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • mirko 23:17 02.december 2014.

    Tale zadeva se bo končala tako kot Balkanski bojevnik, nato bodo skupaj z Jankovičem na tribunah v Stožicah na eni tekmi proslavili zmago na sodišču. Srbsko podzemlje v Sloveniji obvladuje celo državno politiko in pravosodni sistem.