Slovenija
28 ogledov

Partner vseh ne bo rešil

Viljem Pšeničny z ministrstva za gospodarstvo, kjer naj mi Črnomaljcem odpirali Žurnal24 main
Secop. Partnerja bo iskala tudi vlada, a odpuščanje bo, tudi če ga najdejo.
Danes s sindikatom. O dinamiki odpuščanja. Sindikat Secopa naj bi danes, kot je dejal direktor Matjaž Strmec, dobil uradno povabilo na pogovore o načrtovani dinamiki zmanjševanja števila zaposlenih. “To ne bo potekalo z danes na jutri, temveč naj bi do konca leta odpustili od 250 do 300 zaposlenih, preostali del pa v naslednjem letu,” je pojasnil.

Črnomelj. Predstavniki vlade, ki so včeraj obiskali Secop, so se, kot je povedal Viljem Pšeničny, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, z vodstvom podjetja pogovarjali predvsem o tem, kako najti nova delovna mesta ali pa nove poslovne partnerje, ki bi rešili vsaj del zaposlenih v Secopu.

Povpraševalce za investiranje v Sloveniji bomo poskušali iskati in usmerjati tudi na to lokacijo, ki je čudovita, z veliko znanja v ljudeh,” je napovedal Pšeničny. Kot je dejal, ne dvomi, da se program oziroma strateški partner, pa naj bo domač ali iz tujine, ne 
bi našel.

700, lahko tudi več
Po prvih izračunih naj bi ostalo od 330 do 350 zaposlenih, če bomo dobili strateškega partnerja in če bi načrtovano strategijo lastnikov izpeljali v celoti,” je pojasnil Matjaž Strmec, direktor Secopa, ki zdaj zaposluje 970 ljudi. A poleg napovedanih okoli 700 odpuščenih bi lahko tudi ti ostali brez dela, če partnerja ne bi našli. A o tem po Strmčevih besedah sploh ne razmišljajo: “Zagotoviti moramo, da bo v tem okolju ostalo več delovnih mest kot samo 350, zato smo odprti za vse, ki so pripravljeni priti.”

O tem, da strateškega partnerja ne bi dobili, sploh ne 
razmišljamo.
Matjaž Strmec, direktor Secopa

Iskanje strateškega partnerja naj bi potekalo vsaj tako hitro kot druga dejavnost, s katero se bodo letos ukvarjali v Secopu; selitev montažnih linij na Slovaško, je 
povedal Strmec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.