Slovenija
24 ogledov

Partnerjem le drobtinice

Samo Festival Maribor je letos dobil skoraj toliko denarja kot vsa partnerska me Žurnal24 main
Zapostavljenost. S financiranjem partnerska mesta niso najzadovoljnejša.

“Zdaj, ko je Mitja Čander prevzel direktorsko mesto, bo bolje, saj slabše, kot je bilo, že ne more biti,” je dogajanje pri projektu Evropska prestolnica kulture (EPK) 2012 komentiral Marko Košan, koordinator projekta za Slovenj Gradec.

Ni koordinacije?
Razdelitev denarja. Po Košanovih besedah niso vedeli, kako naj prijavljajo projekte: “Ni koordinacije, zato nismo vedeli, da lahko tako kot Maribor prijavimo programe, ki so se letos že odvili.”

Začetek z grenkobo
Že od lani se vleče nezadovoljstvo nekaterih partnerskih mest, ki so prepričana, da so v projektu EPK, katerega nosilec je mesto Maribor, zapostavljena. Tako nekako je čutiti tudi pri delitvi 1,78 milijona evrov, ki jih je ministrstvo za kulturo namenilo javnemu zavodu Maribor 2012. Pet partnerskih mest je od tega prejelo skupno le slabih 365 tisoč evrov. “Ko sem videl, kako malo smo dobili, sem bil malo žalosten. S to razdelitvijo se, lahko rečem, projekt začenja z grenkobo,” je izjavil Franc Mlakar, vodja projekta EPK za Ptuj.

Aleš Novak, še nedavno vršilec dolžnosti programskega direktorja Maribora 2012, je pojasnil, da sta takšno financiranje potrdila programski svet in svet javnega zavoda. “Vsi razen Ptuja, ki je prijavil za okoli pol milijona evrov programov, so dobili približno toliko, kolikor so prijavili na razpis,” je dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.