Slovenija
19 ogledov

Partnerstvo za boljši razvoj študentov

Osnovna ideja partnerstva med fakulteto in podpisniki je po besedah Srečka Devja Žurnal24 main
Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani je začela graditi mrežo partnerskih institucij, ki zajema tako občine in ministrstva kot tudi podjetja zasebnega sektorja.

V Termah Zreče je tekla beseda predvsem o novih možnostih, priložnostih in izzivih, ki jih omogoča tovrstno partnerstvo. Namen sodelovanja med študenti in predstavniki občin ter podjetij je predvsem prenos znanja iz teorije v prakso in tudi obratno. Na dolgi rok gre za sodelovanje na področju reševanja problemskih nalog, ki jih predlagajo partnerji, izvedejo pa študenti FU.


►INTERVJU s prof. dr. Srečkom Devjakom


Kaj je osnovna ideja partnerstva med fakulteto in podpisniki?


Predvsem razvoj strateškega partnerstva z vidika ustvarjanja razvojnih priložnosti in ugleda vseh sodelujočih partnerjev ter oblikovanje študijskih vsebin prihodnosti in dviga ravni uporabnega znanja na fakulteti.


Kako se bo to sodelovanje odražalo na različnih ravneh javnega in poslovnega sektorja?


Predvsem v transferju znanja v obe smeri pri izvajanju študijskih, raziskovalnih, svetovalnih dejavnosti in dejavnosti vseživljenjskega izobraževanja. Gre tudi za družbeno odgovorno razmišljanje o reševanju kompleksnih problemov sodobne družbe in navsezadnje uvajanje študentov v reševanje.


Ali sodelovanje pomeni tudi nove priložnosti in nova področja delovanja za partnerje?


Seveda. Predvsem skupno nastopanje na trgih bivše Jugoslavije, uspešnejše izkoriščanje priložnosti pri EU sredstvih in projektih ter odpiranje novih izobraževalnih in raziskovalnih programov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.