Slovenija
133 ogledov

Pasje boje celo snemali

igor bavdek Anže Petkovšek
Nekdanjemu policistu ne morejo začeti soditi zaradi psihičnih težav.

Smrt. Danes bi na ljubljanskem sodišču morali začeti soditi Igorju Bavdku, ki naj bi novembra lani v Tepah nad Litijo ustrelil Tineta Resnika, in Dragu Šteru, domnevnemu naročniku umora. A je sojenje preloženo vsaj do 20. aprila. Neuradno zato, ker mora Bavdka prej pregledati psihiater. In preveriti, ali se sojenja res ne more udeležiti zaradi hudih psihičnih težav, ki naj bi jih trpel vse od aretacije. "Današnji narok je bi preklican zaradi zdravstvenega stanja Igorja Bavdka in postavitve izvedenca," pojasnjujejo na sodišču.

Izdali so zapiski

Kriminalisti pa so pred dnevi ovadili šest oseb, ki naj bi z Resnikom prirejali pasje boje v hiši, kjer je bil tudi ustreljen. Neuradno naj bi policisti v tej preiskavi preverjali predvsem vlogo Resnikovih sorodnikov in najtesnejših znancev pri domnevnem mučenju njegovih psov, pretežno agresivnejših in nevarnejših pasem. Na sled pa so jim policisti prišli že ob preiskavi kraja Resnikove smrti. Njihova imena si je pokojni Resnik namreč menda zapisoval v svoj notesnik. V tem naj bi zbiral tudi podatke o vseh domnevnih dolžnikih, ki naj bi jim posojal večje vsote denarja. Pri vsaj šestih so policisti opravili hišne preiskave. "Zasežen je bil video material, zdravila, veterinarski pripomočki za nudenje oskrbe poškodovanih psov in predmeti, ki služijo za trening psov in prirejanje pasjih borb," dodajajo na policiji.

V preiskavi so jim pomagali trije veterinarski inšpektorji, ki so domnevne organizatorje pasjih bojev že kaznovali. "Izdanih je bilo nekaj plačilnih nalogov v zvezi z nepravilnimi prijavami in odjavami psov iz Centralnega registra psov," pojasnjujejo na Veterinarski upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.