Slovenija
56 ogledov

Past za motoriste

"Kmetje se morda ne zavedajo, da je žica za motorista življenjsko nevarna," meni Žurnal24 main
Na kolovozni poti med Tinjanom in Gabrovico je tridesetletni motorist iz Kopra zapeljal v napeto žico. Neznanec je namreč žico povezal med dvema drevesoma, in sicer v višini vratu motorista.

Kot so v četrtek sporočili iz koprske policijske uprave je motorist k sreči vozil zelo počasi in se je tako le lažje poškodoval.

Že drugič napeli žico

"To se je zdaj zgodilo že drugič," je povedal Davor Maršič, član sveta krajevne skupnosti Gabrovica. Po njegovih besedah razmere vzbujajo skrb. Krajani so že večkrat opozorili policiste na neznosen hrup in škodo na kolovozih, ki ju povzročajo motoristi in vozniki terenskih vozil. Policisti se po njegovih besedah niso ustrezno odzvali. Anita Leskovec iz koprske policijske uprave to zanika in pojasni, da so letos na tem območju skupaj z gozdarsko inšpekcijo izvedli že dva poostrena nadzora.

Težak kompromis

"Vožnje po brezpotjih ni mogoče prepovedati. Kompromis pa mora biti na strani obeh, tako motoristov, ki naj se trudijo biti čim manj moteči, kot tudi kmetov, saj si ne morejo lastiti prav vsakega javnega kolovoza," meni izkušeni motorist Dani Kerševan. Tudi sam je nekoč v Brkinih naletel na tako past. "Kmetje se morda ne zavedajo, da je žica za motorista življenjsko nevarna, saj mu lahko prereže vrat," dodaja Kerševan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.