Slovenija
13 ogledov

Patria ne bo tožila

patria1 Žurnal24 main
Patria za zdaj ne bo vložila tožbe proti Sloveniji zaradi suma industrijskega vohunjenja.

Predstavnik finske družbe, ki je v navezi s podjetjem Rotis sklenila posel s Slovensko vojsko o prodaji 136 istoimenskih oklepnikov, Andrej Mladenov je za TV Slovenija dejal, da se po njihovem prepričanju vprašanja oklepnikov zlorablja za politične namene, zato se v polemiko ne bodo vključevali.

Bodo pa preverili, ali je prišlo do kršitev pri imenovanju Ivana Prebila za izvedenca tako imenovane Cviklove komisije, ki raziskuje domnevno sporni nakup oklepnikov. Prebil je bil namreč v komisijo imenovan kljub dejstvu, da je član upravnega odbora podjetja Viator & Vektor, družbe, ki ima v lasti Patrijinega konkurenta na razpisu, Sistemsko tehniko.

Prebil naj bi imel kot izvedenec po mnenju predstavnikov Patrie možnost vpogleda v zaupne tehnološke rešitve pri patriah, zato se je pojavil dvom o industrijskem vohunjenju.

Mladenov se je v torek popoldne sestal s poslancem SD Milanom M. Cviklom, ki vodi parlamentarno preiskovalno komisijo. Mladenov o vsebini sestanka ne želi govoriti. Upa pa, da bo Slovenija ravnala v skladu z zakonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.