Slovenija
16 ogledov

Patria tudi danes brez Janše

Sojenje v zadevi Patria Anže Petkovšek
Janez Janša in Walter Wolf nista prišla na sodišče.

Tudi danes na obravnavo nista prišla Janez Janša in Walter Wolf. Janša se je opravičil zaradi priprave rebalansa proračuna in prihajajoče seje vlade. Wolf se ni opravičil.

Zaslišan je bil Bojan Pograjc, vodja strokovne komisije, ki je pregledovala ponudbe. Dejal je, da je strokovna komisija je ugotovila, da sta bili primerni, dve vozili, medtem ko je bilo drugo cenejše. Končno odločitev je imela pogajalska skupina, katere član je bil Dragan Bavčar.

Naj vas spomnimo

Sojenje peterici obtoženih – predsedniku SDS Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu – se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov Patria.

Po uvodnih zapletih zaradi zahteve tožilstva po izločitvi dokazov in sodnice se je sojenje pozno jeseni nadaljevalo z branjem obtožnega predloga ter zagovori obtoženih. Sledila so zaslišanja prič iz Slovenije. V začetku februarja se je sojenja po večmesečni odsotnosti zaradi bolezni udeležil tudi Walter Wolf, ki je tako kot obtoženi pred njim očitke tožilstva ostro zavrnil.

Komentarjev 5
  • dragec 20:58 12.marec 2012.

    Slovenska sodišča so farse. Sposobni so soditi in obsoditi samo tatiča, ki bi ukradel 200g Milka čokolado v Interšparu (Slovenija moja dežela ...ha ha ha ).

  • 1111 15:36 12.marec 2012.

    ...kaj se je spet zlagal???

  • t16 14:39 12.marec 2012.

    se še kdo spomni kaj je rekel...