Slovenija
22 ogledov

Patrie pred pragom

V poslu z oklepniki se pojavlja več imen, ki naj bi zaslužila na račun 278 milij Žurnal24 main
Prva patria naj bi v Slovenijo prišla do konca tega meseca, zapletom pa še vedno ni videti konca.
 
 

Prva vozila so narejena in čakamo na odločitev naročnika, da patrie predamo SV, pravijo v Gorenju.

 
Prva patria za Slovensko vojsko (SV) je bila izdelana na Finskem, so potrdili na ministrstvu za obrambo. Namigovanja, da naj bi zaradi časovne stiske po zamenjavi proizvajalca orožja prejšnji teden poslali patrio, ki jo že uporabljajo v finski vojski, odločno zanikajo. “ Vozilo, ki ga bomo prevzeli, je popolnoma novo!”

Prva patria še ta teden?
Predstavnik Patrie Wulf Hessulf včeraj ni hotel potrditi informacije, da naj bi prvo patrio SV prevzela že ta teden. “ Prvo vozilo bo vojska dobila do konca meseca,” zatrjuje Hessulf.
Patria si zelo prizadeva, da bi prvi oklepnik predali še pred sestavo nove vlade, s tem bi novi vladi tudi otežili prekinitev pogodbe,” pravi Erik Kopač iz katedre za obramboslovje.


Na patriah tri vrste orožja
Prva slovenska patria bo opremljena z daljinsko vodeno oborožitveno postajo 12,7 mm norveškega Kongsberga, medtem ko bodo protioklepne rakete spike od izraelskega proizvajalca Rafaela. " Še vedno je odprto vprašanje, ali bo Rafael Patrii dal tehnične podatke za reintegracijo protioklepnih raket na norveško oborožitveno postajo,” pravi Erik Kopač iz katedre za obramboslovje. Izraelski Elbit, ki je izpadel s svojo oborožitveno postajo, razvija orožno postajo 30 mm, avtomatski enocevni minometi so izdelek Patrie. Zaradi različnih proizvajalcev poznavalci napovedujejo zaplete z vzdrževanjem in logistiko.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.