Slovenija
16 ogledov

Pavček in Wolf sta se pobotala

pavcek viatior vektor bobo Žurnal24 main
Zdenko Pavček ne toži več Walterja Wolfa zaradi razžalitve. Na sodišču sta se namreč pobotala.

Walter Wolf se je zavezal, da bo v osmih dneh od danes v Delu in Večeru objavil opravičilo, v katerem bo navedel, da se Pavčku opravičuje za izjavo, ki je bila dana v afektu, in zaveda se, da je bila izrečena žaljivo ter da ni imela nobenega povoda v vedenju in izražanju Zdenka Pavčka.

V opravičilu bo navedel, da se zaveda, da je presegel meje svobode izražanja ter da je s stavkom (objavljamo ga spodaj) posegel v Pavčkovo čast in dobro ime ter da mu je žal za posledice.

Zavezal se bo tudi, da se v tej zadevi ne bo več medijsko izpostavljal, ne bo več javno napadal Zdenka Pavčka ter ne bo več posegal v njegovo čast in dobro ime. Osem dni po objavi tega opravičila pa se Zdenko Pavček zavezuje, da bo umaknil zasebno kazensko tožbo zaradi razžalitve proti Wolfu.

"Pavčka pojem, prežvečim in izpljunem"
Spomnimo, da je Pavček zahteval 1,7 milijona evrov odškodne, saj naj bi ga Wolf pred dvema letoma razžalil z besedami: "Gospoda Pavčka pojem, prežvečim in ga izpljunem. Ko bom z njim končal, mu bo še žal, da se je rodil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.