Slovenija
138 ogledov

Pavček ostal brez jahte

17 metrov dolg Azimut 55. (Foto: Azimut) Žurnal24 main
Zdenko Pavček zanika navedbe, da mu je banka zaplenila 17-metrsko jahto, ker zanjo ni plačeval lizinga. A priznava, da dragocenega plovila res nima več.

Navedbe časnika Finance smo poskušali preveriti tudi sami, a je Zdenko Pavček, lastnik Viator&Vektorja in nekdanji predsednik GZS, dejal le, da ne daje izjav. Omenjeni časopis, ki se sklicuje na neuradne podatke, navaja, da je banka upnica dve leti staro jahto Azimut 55 zasegla. Pavček je to za časnik zanikal, a hkrati povedal, da jahte res nima več. Več ni želel pojasniti.

 

Zdenko Pav%C4%8Dek | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Razkošni Azimut naj bi bil danes vreden okoli 600 tisoč evrov. Na spletni strani proizvajalca navajajo, da gre za plovilo, ki je namenjeno tistim, ki si želijo brezkompromisno raven udobja tako med plovbo kot med bivanjem. Ima dve kopalnici in tri sobe.

 

Delavci brez plač
Pavček ima sicer v svojem poslovnem življenju trenutno veliko težav.

Podjetje Tovarna avtomobilov Maribor, ki sodi pod Viator&Vektor, tako svojim zaposlenim ne izplačuje plač in socialnih prispevkov, prav tako pa ne plačuje niti članarine GZS.

Tudi to je bil eden od razlogov, da se je moral Pavček posloviti od prestižnega položaja.


Ivaniševič ne zmore 12 tisoč na mesec

Tudi nekdanji teniški as Goran Ivaniševič je ostal brez jahte, saj so mu zaradi neplačevanja lizinških obrokov v višini 12 tisoč evrov mesečno zaplenili 22-metrsko razkošno jahto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.