Slovenija
46 ogledov

Paviljon za pol milijona

Slovenski paviljon je velik okoli tisoč kvadratnih metrov. Japti je za delo v nj Žurnal24 main
Expo 2010. Nastop v Šanghaju nas bo stal štiri milijone evrov. Dve delegaciji.

Za gradnjo paviljona, s katerim se bo Slovenija predstavila na svetovni razstavi Expo 2010 v Šanghaju (od 1. maja do 31. oktobra), je Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) izbrala podjetje Shanghai Unique Exhibition Engineering, skupna končna vrednost naročila pa je 499.800 evrov (brez DDV).

Vedno več evrov
Expo 2010 Šanghaj. Slovenski stroški bodo nanesli štiri milijone evrov.

Prejšnje udeležbe. Slovenija je za Expo 2000 v Hannovru namenila 2,2 milijona evrov, za Expo 1998 v Lizboni pa 0,7 milijona evrov.

Ocenjena skupna višina stroškov slovenske udeležbe na Expu je sicer štiri milijone evrov, kar bo financirano iz državnega proračuna. Spomnimo, pred dvema letoma je prah dvignila napoved, da naj bi za Expo 2010 namenili kar deset milijonov evrov.

Kdo bo šel v Šanghaj?
“Med svetovno razstavo sta predvideni dve gospodarski delegaciji, ena junija in druga oktobra. Končen nabor gospodarstvenikov, vključenih v delegacijo, še ni znan,” pravijo na Japtiju.

Odprta knjiga

Slovenija se bo v paviljonu predstavila na temo Open book (odprta knjiga). Ogled bo potekal prek osmih knjig, od katerih bo vsaka pokrivala svoje področje, skupaj pa bodo tvorile celostno predstavitev Slovenije. Vsaka knjiga bo imela eksponat, opis in videomaterial, pripravljena je tudi celostna grafična podoba (logotip, pisarniški in promocijski material ...). VIP-prostor bo opremljen z izdelki slovenskih proizvajalcev in s slovenskimi umetniškimi deli. “Pripravlja se tudi končen nabor dogodkov, pri katerih bo sodelovala Slovenija, s čimer želi razširiti prepoznavnost države,” razlagajo na Japtiju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.